Raise3D Pro3 serija

Pro3 serija je poboljšana verzija serije Pro2. Novo lansirani profesionalni 3D printer Pro3 serije Raise3D s dvostrukim ekstruderom zadovoljavaju potrebe proizvodnje i brze izrade prototipova u više veličina, uz visoku preciznost i stabilan rad tijekom cijelog dana.

Serija Pro3 sastoji se od Pro3 s volumenom izrade od 300x300x300 mm i Pro3 Plus s volumenom izrade od 300x300x605 mm, ispunjavajući zahtjeve velike proizvodnje i brze izrade prototipova u više veličina.

Visokokvalitetni dizajn printera koji uključuje poboljšane značajke i sustav pametnog asistenta poznat kao EVE, što sve čini 3D printere Pro3 serije s dva ekstrudera izvrsnom opcijom za profesionalni 3D ispis. 3D printeri serije Pro3 s dvostrukim ekstruderom povezuju se s Raise3D programskim sustavom za 3D ispis, koji uključuje program za 3D rezanje (slajsanje) pod nazivom ideaMaker s predlošcima u navedenom programu, te web sučelje za 3D ispis RaiseCloud od pomoću kojeg se može pratiti proces 3D printanja, te upravljati samim procesom. 

Poboljšane značajke

Platforma za 3D printanje

Serija Pro3 ima nadograđene značajke platforme za ispis za visokokvalitetne performanse ispisa i bolje opće iskustvo.

  1. Automatsko niveliranje podloge čini postavljanje 3D printera bržim i jednostavnijim.
  2. Fleksibilna ugradbena ploča omogućuje jednostavno uklanjanje 3D printanih dijelova.
  3. Krutost šipke Z-osi povećana je za 75% kako bi se pružila stabilnija izvedba.

Ove strukturne promjene omogućuju seriji Pro3 da pruži bolje rezultate printanja i ljepše trenutke printanja.

Izmjenjivi Hot End i poklopac ekstrudera

Serija Pro3 opremljena je neovisnim modularnim ekstruderom s dvostrukim sustavom ekstruzije. To omogućuje seriji Pro3 da ispisuje korištenjem različitih filamenata, smanjuje začepljenje i omogućuje praktično rastavljanje i zamjenu komponenti.

Hot End dio serije Pro3 lako se uklanja, što se može učiniti bez upotrebe alata, što ga čini jednostavnim za zamjenu i održavanje. Korisnici također mogu jednostavno skinuti prednji poklopac ekstrudera kako bi točno locirali uobičajene probleme pri ispisu kao npr. zaglavljivanje filamenata.

 

Kontola cirkulacije zraka za bolju raspodjelu topline

Air Flow Manager serije Pro3 nalazi se na stražnjoj printera poboljšavajući rasipanje topline i cirkulaciju zraka, stvarajući stabilno okruženje unutar prostora za printanje. Opremljen HEPA filtrom za zrak Air Flow Manager također može filtrirati i čistiti zrak unutar prostora za printanje.

Kompatibilno s velikim izborom materijala

PLA/ ABS/ HIPS/ PC/ TPU/ TPE/ PETG/ ASA/ PP/ PVA/ Nylon/ Glass Fiber Infused/ Carbon Fiber Infused/ Metal Fill/ Wood Fill


Tehnički detalji

Ponovljivost <0.005mm; 5 micron

Brzina promjene < 1 sec

Razlika podizanja od 1.5mm 

Zašto je visoka ponovljivost dobra za 3D printer? Što znači visoka pouzdanost?

3D printanje je proces u kojem se objekt gradi tankim slojevima. 3D printer se treba pomicati naprijed-natrag po duljini modela kako bi stvorio te tanke slojeve. Ako printer izgubi svoju poziciju tijekom navedenog kretanja naprijed-nazad, proces 3D ispisa više neće biti jednak, a 3D ispisani objekt će biti uništen. Visoka ponovljivost i pouzdanost osiguravaju da se printer ne pomakne tijekom pomicanja naprijed-natrag.

Što znači brzina promjene?

Brzina promjene odnosi se na ukupno vrijeme koje je 3D printeru potrebno da ispiše objekt. Međutim, na tu brzinu uvelike utječe vrsta projekta koji se ispisuje i koliko brzo printer može mijenjati smjerove tijekom kretanja naprijed-natrag. Vrijeme prebacivanja <1 sekunde znači da serija Pro3 može promijeniti smjer dok ispisuje objekt. To skraćuje ukupno vrijeme potrebno za dovršetak procesa 3D printanja. Imajte na umu da će na opću uštedu vremena i dalje utjecati vrsta projekta.

Zašto je udaljenost podizanja od 1,5 mm korisna za 3D printer?

Udaljenost podizanja odnosi se na razmak između neaktivne mlaznice 3D printera i predmeta koji se printa. Mora postojati razmak između oba kako bi se osiguralo da mlaznica printera ne ometa ispis. Udaljenost podizanja od 1,5 mm na seriji Pro3 održava dovoljnu udaljenost između mlaznice u mirovanju i modela da ne utječe na proces printanja.

 

Click outside to hide the comparison bar
Usporedi