OPĆI UVJETI I ODREDBE POSLOVANJA I KORIŠTENJA


 

Informacije o trgovačkom društvu

Osnovni podaci:
Puni naziv: Camteh d.o.o, društvo s ograničenom odgovornošću
Skraćeni naziv: Camteh d.o.o.
Tvrtka upisana u trgovački registar:
Adresa sjedišta: Slavka Krautzeka 78 , 51000 Rijeka, Hrvatska
Trgovački sud u Rijeci; Riješenje Tt-11/7962-12
OIB: 25375999534
VAT: HR25375999534
Temeljni kapital: 5.308,91 EUR (40.000,00 kn), uplaćen u cjelosti

Poslovna banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d
IBAN račun: HR27 2402 0061 1006 9074 6

Prodajno mjesto: Internet trgovina www.printer3d.hr

          Adresa prodajnog mjesta: Radnička 45, 51000 Rijeka, Hrvatska


Informacije o uvjetima

Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja ovih internetskih stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na ovoj internetskoj stranici („Uvjeti i odredbe“).
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.
Prije početka procesa sastavljanja internetske narudžbe, tj. kupovine, potrebno je pažljivo pročitati ove Uvjete i odredbe te se s njima upoznati.
Kupac je dužan provjeriti uvjete u odgovarajućim poglavljima prije svake narudžbe jer se promjene mogu dogoditi između posjeta internetskoj trgovini.
Ovi Uvjeti i odredbe propisuju uvjete i pravila koji se odnose na korištenje internetskih stranica od strane kupaca.
Korištenjem ovih internetskih stranica smatra se da su korisnici upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima. Bilo kakva izmjena ili ukidanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama, osim ako ne bude drugačije određeno.
Jezik komunikacije na internet stranicama www.printer3d.hr je hrvatski književni jezik što ne isključuje istodobnu uporabu drugih jezika.


Definicije

 • Korisnik = Posjetitelj internetske stranice koji pretražuje internetsku trgovinu ali ne obavlja kupnju
 • Kupac = kupac proizvoda je korisnik internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac narudžbe i pošalje ga klikom na gumb KUPI
 • Narudžba = obrazac koji popunjava kupac, slijedeći potrebne korake u vodiću za kupnju.

1. PRAVNE ODREDBE

1.1. Ova internet stranica sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Camteh d.o.o., Slavka Krautzeka 78, 51000 RIJEKA, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke tj. Internet trgovina. Svaki artikl ima svoj naziv i opis koji služi kupcu za lakši odabir i kupnju proizvoda.

1.2. Camteh d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

1.3 Camteh d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.

1.4. Camteh d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika Camteh d.o.o.
Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama.
Camteh d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.

1.5. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email [email protected].

1.6. Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje zaliha vrši se sustavno svakih min. 15 do max. 60 minuta.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na printer3d.hr internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu printer3d.hr dobavljača. Postoji mogućnost da određeni artikal bude prikazan kao dostupan i da ga je moguće naručiti ali da u stvarnosti zbog nekog razloga (prodan, greška u sistemu) više nije dostupan na skladištu. Takve situacije su izvanredne i rijetke ali moguće.

1.7. U slučaju da naručenog artikla nemamo više na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Camteh d.o.o ne snosi nikakvu odgovornost.

1.8. Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe zbog promijene nabavne cijene kod dobavljača ili greške u sustavu, odmah ćemo Vas o tome obavijestiti i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Camteh d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

1.9. Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima ili ako postoji sumnja na zlouporabu.

1.10. Tvrtka Camteh d.o.o., distributer je (a ne izdavač ili proizvođač) sadržaja koji pribavljaju treće strane, korisnici i kupci. Tvrtka Camteh d.o.o.  ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

1.11. Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti i neće smatrati odgovornim tvrtku Camteh d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.

1.12. Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

1.13. Sjedište tvrtke Camteh d.o.o. je u RIJECI, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Rijeci i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik ili kupac pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Rijeci.

2. JAMSTVO PRIVATNOSTI

2.1. Camteh d.o.o. obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Svi djelatnici Camteh d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka.

2.2. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

2.3. Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu Camteh d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Camteh d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima.

2.4. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.

2.5. Camteh d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika internet trgovine printer3d.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Slanjem narudžbe ili kontakt obrasca potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da Camteh d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu a potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

2.6 Sve stranice printer3d.hr internetske trgovine na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (zaporka, plaćanje putem interneta…) zaštićene su upotrebom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje standardna je tehnologija zaštite podataka koja omogućuje sigurnu razmjenu podataka između korisnikova preglednika i stranica printer3d.hr internetske trgovine.

2.7. Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na internetskim stranicama, Kupac i korisnik daje poduzeću Camteh d.o.o. pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta, ili bilo koju drugu dozvoljenu svrhu.

3. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

3.1. Sukladno čl. 10. st. 1., st 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Camteh d.o.o., Slavka Krautzeka 78, 51000 RIJEKA ili na e-mail [email protected].

3.2. Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili email za dostavu odgovora, te broj računa.

4. ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA

Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

4.1. Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju bit će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje .
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

4.2. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

5. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

5.1. Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

5.2. Odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda.

5.3. U slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke.

5.4. Ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 14 dana otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca.

5.5. U cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku.

6. JAMSTVO ZA ISPRAVNOST PRODANOG ARTIKLA (GARANCIJA)

6.1. U hrvatskom zakonodavstvu regulirano je člancima 423. do 429. Zakona o obveznim odnosima.

6.2. Odgovornost iz garancije postoji samo u slučajevima kada određeni proizvod ima garanciju. Svi proizvodi (3D printeri, 3D skeneri, ostali uređaji ) imaju garanciju na sve elektroničke dijelove (matična ploča, kontrolna ploča, napajanje, zaslon i sl). Na ostale dijelove (potrošni materijal) ne odnosi se garancija. 

     Garancijski rok na 3D olovke je 90 dana od datuma računa. 

6.3. Garancijski rok počinje teći od dana isporuke proizvoda. Zadržavamo pravo popravljanja proizvoda u slučaju kvara tijekom garancijskog razdoblja. 

6.4. Ukoliko uočite kvar na proizvodu pod garancijom, kvar možete prijaviti tijekom trajanja garancije slanjem e-maila na [email protected] ili na mob 091 30 50 611.

7. POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE

7.1. Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

7.2. Neodgovarajuća ili oštećena roba se šalje na adresu Camteh d.o.o., Radnička 45, 51000 Rijeka.  Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:

7.2.1. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te o tome nas odmah obavijestiti.

7.2.2. Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba neodgovarajuća od naručene robe dužan je u roku 14 dana od primitka o tome pismeno obavijestiti Camteh d.o.o. putem e-pošte na [email protected].

7.3. Ukoliko se utvrdi da je uistinu isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, Camteh d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku izvršiti zamjenu naručene robe ili povrat novca. Prilikom zamjene robe u prilogu mora biti kopija računa.

7.4. Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Više o pojedinostima povrata možete vidjeti ovdje.

8. ZAMJENA KRIVO NARUČENE ROBE

8.1. Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

8.2 .Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

8.2.1. Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Camteh d.o.o. da želi zamjeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na [email protected]

8.2.2. Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Camteh d.o.o., Radnička 45, 51000 Rijeka.

8.2.3. Kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu.

8.2.4. Kada Camteh d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.

8.2.5. Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, sa svim popratnim elementima, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.

8.3. Razlika novca i trošak dostave:

8.3.1. Kupac snosi troškove dostave za povrat robe i za primitak nove narudžbe ukoliko je u narudžbi zaračunata poštarina.

8.3.2. Ukoliko nova naručena roba bude skuplja nego roba koja se vraća, tada je kupac dužan uplatiti razliku.

8.3.3. Ukoliko nova naručena roba bude jeftinija od robe koja se vraća, tada će Camteh d.o.o. uplatiti razliku viška na račun kupca umanjenu za troškove dostave.

9. POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (Pravo na jednostrani raskid ugovora)

9.1. Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

9.2. Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana primitka robe kupljene putem printer3d.hr internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

9.3. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti ovdje.

9.4. U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

9.5. Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana predaje robe u posjed Kupcu. Adresa povrata robe je Camteh d.o.o., Radnička 45, 51000 Rijeka

9.6. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

9.7. Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

9.8. Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrebljena, neoštećena, bez tragova korištenja i u originalnoj ambalaži s popratnom deklaraciom.

Povrat novca i trošak dostave:
9.9. Nakon što roba bude vraćena Camteh d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na račun kupaca osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo/način plaćanja.

9.10. Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.    

9.11. Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom. Tvrtka Camteh d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.  Više o pojedinostima raskida ugovora možete vidjeti ovdje.

9.12 Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Pravo na odustajanje od kupnje ne primjenjuje se, među ostalim, na sljedeće:

  • pokvarljivu robu
  • robu u zaštitnom pakiranju koja se ne može vratiti nakon što se otvori. Npr. filament

Članak 79. stavak 3. Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.
Primjer: Ako kupac naruči elemente 3D printera koje ne odgovaraju za njego 3D printer prema preporuci proizvođača/prodavatelja 3D printera ili proizvođača proizvoda, a kupac i dalje izričito zahtijeva da mu se naruče elementi prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći klikom na link ovdje

10. DOSTAVA NARUČENE ROBE

10.1. Adresa dostave može biti adresa prebivališta odnosno sjedište tvrtke kupca ili treća adresa koja je navedena u narudžbi.

10.2. Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac, odnosno naručitelj.

10.3. Camteh d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost u slučaju netočnih podataka unešenih u narudžbu niti posljedica koje eventualno to može prouzročiti.

10.4. Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva sve potrebne isprave koje prate Proizvod (Račun/otpremnica i sl).

10.5. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja i da je kupac preuzeo sve potrebne isprave koje prate proizvod.

10.6. Trošak dostave se obračunava prilikom procesa naručivanja. Sve narudžbe veće od 70 eur biti će oslobođene naplate poštarine.
Naručenu robu Vam šaljemo na Vašu adresu sa brozom dostavnom službom.

10.7. Vrijeme dostave

10.7.1. Kopnena Hrvatska – Isporuka na Vašu adresu je u roku do 48h od dana preuzimanja (u većini slučajeva idući radni dan). Za paletizirane pošiljke vrijeme dostave je do 72h od preuzimanja.

10.7.2.  Hrvatski otoci i Dubrovačko neretvanska županija – Isporuka za ova područja obično traje 2-3 radna dana tj. ovisno o rasporedu vožnji dostavnih službi na otocima.

10.7.3. Gore navedeni rokovi isporuke (dostave) važe u normalnim vremenskim uvjetima.

10.7.4. Nakon što dostavna služba preuzme Vaš paket dobit ćete broj paketa za praćenje  statusa Vaše pošiljke. Konačni rok i vrijeme isporuke ovisi o samoj dostavnoj službi, ne snosimo odgovornost za prekoračenje roka isporuke zbog pogreške dostavne službe, loših vremenskih uvjeta ili krivo dostavljenih podataka za adresu dostave.

11. CIJENE

11.1. Sve cijene su izražene u hrvatskoj nacionalno valuti euro (€) te uključuju PDV.

11.2. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.

11.3. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor.
Takve situacije su izvanredne i za njih se Camteh d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

11.4. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

11.5. Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, sniženje, dnevnu ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode.

11.6. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.

11.7. Postoji mogućnost da npr. trenutačno bude jedna cijena a nakon par minuta bude sasvim druga cijena. Razlog tome je što se lager lista i cjenik stalno ažuriraju a robu nabavljamo od više različitih dobavljača po različitm nabavnim cijenama na koje ne možemo utjecati. Uvijek nastojimo nabaviti i ponuditi Vam robu po najnižoj mogućoj cijeni. Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Camteh d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

12. DOSTUPNOST

12.1. Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje lagera vršimo svakih min. 15 do max. 60 minuta.

12.2. Uz svaki artikal naveden je predviđeni rok isporuke. Isporuka sa skladišta iz Hrvatske je uglavnom 1 do 2 radna dana. Konačni rok isporuke ovisi vremenskim uvjetima i tehničkim mogućnostima dostavne službe.

12.3. U slučaju prekoračenja roka isporuke od strane dobavljača obavijestit ćemo Vas putem e-pošte, sms poruke ili pozivom na kontakt telefon. U slučaju prekoračenja roka isporuke od strane dostavnih službi ne obaviještavamo kupce te ne odgovaramo za eventualna kašnjenja.

12.4. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na printer3d.hr internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda trenutno ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu printer3d.hr dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

12.5. U pojedinačnim slučajevima moguće je da Camteh d.o.o. neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti premda je u trenutku narudžbe pisalo da je dostupan. Razlog možete biti da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani ili da je došlo do tehničke greške u bazi podataka internet trgovine printer3d.hr ili kod dobavljača.

12.6. U slučaju da naručeni artikal / proizvod ne možemo isporučiti kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Camteh d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

13. UVJETI PLAĆANJA

13.1. Naručene proizvode i dostavu, kupac će platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom ispunjavanja obrasca narudžbe.13.2. Camteh d.o.o. kupcima omogućava direktno bankovnom transakciom, kartično plaćanje, te plaćanje u gotovini pouzećem prilikom preuzimanja.13.2.1. Kartično plaćanje je omogućeno:
 • Jednokratno: sve osobne i poslovnekartice  MasterCard®, Maestro®, Visa, Diners svih Hrvatskih i svjetskih izdavatelja.
 • Obročno:
  • 2 do 6 rata: Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Mbnet grupacija* (Istarska Kreditna Banka, Slatinska Banka, Erste Banka, Sberbank (NHB), Agram banka, Kentbank)
  • 2 do 6 rata: PBZ card d.d. Maestro, Mastercard i Visa debitne kartice
13.3. Ako se dogodi da zbog nekog razloga nismo u mogućnosti isporučiti naručenu robu ili je došlo do greške u prikazu cijene odmah ćemo stornirati narudžbu te kontaktirati kupca i napraviti povrat novca u punom iznosu kupcu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju Camteh d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.13.4. Za virmanske i kartične uplate roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo.13.5. Izjava o korištenju WSPay-aCamteh d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay  ima.WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

14. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

OPĆA UREDBA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA – UREDBA (EU) 2016/679

ZAKON O PROVEDBI OPĆE UREDBE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA – ZAKON

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA – AZOP

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) sustav će tražiti sljedeće osobne podatke kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Camteh d.o.o. ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

15. IZJAVA O ZAŠTITI PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA

Camteh d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Camteh d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

16. PRAVO INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

16.1. Internet domena www.printer3d.hr je registrirana domena tvrtke Camteh d.o.o.

16.2. U skladu s našim pravilima o privatnosti i intelektualnom vlasništvu, sav sadržaj i materijal objavljen na stranicama www.printer3d.hr u potpunosti je i isključivo vlasništvo tvrtke Camteh d.o.o.

16.3. Upotreba sadržaja ove internetske stranice/domene bez izričitog pristanka tvrtke Camteh d.o.o. nije u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu intelektualnog vlasništva.

16.4. PRINTER3D® je registrirani žig tvrtke Camteh d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.

17. UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU

17.1. Ugovor sklopljen na daljinu je ugovor sklopljen između tvrtke Camteh d.o.o. i kupca.

17.2. Potvrda narudžbe ne znači sklopljen ugovor na daljinu između kupca i tvrtke Camteh d.o.o.

17.3. Ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu između kupca i tvrtke Camteh d.o.o. sklapa se sa izdavanjem računa.

17.4. Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu u roku od 14 dana ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

18. MEĐUNARODNE ISPORUKE POŠILJKI I UVIJETI

Međunarodni kupci iz trećih država koji kupuju proizvode iz našeg webshopa morati će platiti carine i poreze prije nego što zaprime paket. Te se cijene razlikuju od zemlje do zemlje. Imajte na umu da navedene dodatne troškove i postupanje s carinom, ovisno o vašoj lokaciji nisu uključeni u cijeni proizvoda i troškova isporuke. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s međunarodnim narudžbama, pošaljite zahtjev za informacijom na e-mail [email protected].

Click outside to hide the comparison bar
Usporedi