Pogledajte što znači Anisoprint!

Pogledajte što znači Anisoprint!

ANISOPRINT HOOK TEST – Testiranje automobilske kuke izrađene CFC tehnologijom

U videu ćete vidjeti testiranje vlačne čvrstoće do točke pucanja za tri različite situacije, odnosno tri različite varijante izrade kuke. Kuke koje su testirane su redom izrađene od:

  • PETG – 20% infill
  • PETG – 40% infill
  • PETG s carbon fiber ojačanjem

Anisoprint tehnologija temelji se na polaganju kompozitnih niti (CFC composite filament coextrusion). Različiti termoplastični polimeri mogu se ojačati kompozitnim vlaknima, konsolidirati i stvrdnuti u jednostupanjskom potpuno automatiziranom procesu koji ne zahtijeva naknadnu obradu. Dvije komponente (vlakna + impregnacija) osigurava nisku poroznost, dobru adheziju vlakana na polimer i vrhunska mehanička svojstva.

Anisoprint Hook test – Composer A4 / A3 Endurance test

Zaključak

Kao što je vidljivo na videu, kuke izrađene od čistog PETG materijala, ovisno o postotku infila imaju uvelike manju vlačnu čvrstoću od kuke izrađene s Anisoprint CFC tehnologijom uz carbon fiber ojačanja. S time je vidljiva i korisnost ovakvog printera u industrijskoj primjeni gdje se više ne morate ograničavati s mehaničkim svojstvima Vaših proizvoda!

Saznajte više

Ako želite saznati više o Anisoprint Composer A4 i A3 varijantama 3D printera, kliknite na sljedeći link:

ANISOPRINT COMPOSER

Ako nakon ovog videa i opisa na našoj stranici još uvijek niste uvjereni da je ovo pravi izbor za Vas, slobodno nas kontaktirajte putem kontakta na dnu stranice kako bi razriješili sve nedoumice!

Ako je ovo što ste dosad vidjeli i pročitali sasvim dovoljno, pregledajte našu ponudu klikom na tipke pri dnu članka.