Filament za kalupe za lijevanje

Filament za kalupe za lijevanje

Sigurno ste se već više puta zapitali od čega napraviti kalupe kako bi kasnije mogli u njih nešto lijevati i na kraju da dobijete gotov model!!

Polymaker je jedan od prvih proizvođača koji je stvorio liniju filamenta pod nazivom PolyCast PVB pomoću kojeg možete izraditi unikatne oblike stvorene za metalni lijev.

Polymaker PolyCast PVB  je prvi 3D filament koji je razvijen specijalno za metalni odlijev. Kako bi to bilo moguće, navedeni materijal ima dvije glavne značajke:

  1. Vrhunska površinska kvaliteta – PolyCast je moguće polirati u Polysher uređaju (pomoću Polymaker Micro-Droplet Polishing tehnologije), čime se uklanjaju slojevi i dobiva se veoma glatka površina. To je od veoma velikog značaja kod dobivanja kvalitete metalnih dijelova.
  2. Clean Burnout  – Kod većine polimera se kod razgradnje javljaju ostaci – to je problem kod odljeva i može uzrokovati greške na metalnim dijelovima. Polymaker je konstruirao materijal koji se kod temperatura većih od 600 ⁰C potpuno razgrađuje i daje čisti kalup za lijevanje.

Korištenje PolyCast filamenta je veoma jednostavno. Printanje modela se odvija kao i s PLA postavkama, te je kompatibilan sa skoro svim FFF 3D printerima. Polymaker je razvio materijal koji pruža izuzetan 3D print, dimenzijsku stabilnost i jednostavno uklanjanje potpornih materijala.

Parametri za 3D printanje PoliCast PVB filamenta:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 190 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: 25 – 70
  • Brzina 3d printanja [mm/s]: 40-60

Uz specijaliziranu Ash-Free tehnologiju Polymaker filamenta modeli dizajnirani za lijevanje sagore čisto i bez ostataka.

Ukoliko se želite upoznati s više detalja o navedenom filamentu, tehničkim specifikacijama filementa ili ga želite kupiti, pogledajte klikom na sljedeći link.

Više o svemu slobodno nas kontaktirajte na e-mail [email protected]

 

Vaš printer3D team