HTPRO PLA Plastika Trček

HTPRO PLA Plastika Trček

Plastika Trček u svojoj ponudi PLA materijala nudi i HTPRO PLA filament. Navedeni filament dostupan je i u našoj on-line trgovini. To je materijal  koji je otporan na temperaturu i do 100°C. Usporedbe radi obični PLA materijal otporan je na toplinu do cca 55°C, a nakon toga se pošinje deformirati.  Njegova mehanička svojstva su slična ABS-u, ali bez deformacija slojeva koja su uobičajena za ABS filament. Preporučuje se i korištenje 3DLAC ljepila u spreju koji se nanosi na podlogu kako bi se povećala adhezija prvog sloja modela i podloge.

HTPRO PLA je čvršći i manje lomljiv od standardnog PLA. Svojstva printanja su mu kao i standardni PLA filament, no s malo višom temperaturom ekstrudera tijekom printanja. Površina isprintanih dijelova je matirana što skriva nesavršenosti, ali i linije slojeva modela. Ukoliko modelu koji ste isprintali s HTPRO PLA materijalom želite poboljšati mehaničku i temperaturnu otpornost može ga se temperirati na 100°C cca 20 min. Navedeni postupak temperiranja možete izvesti u pećnici ili sličnim uređajima.

HTPRO-PLA Plastike Trček je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PVA). Vrlo često koristi se u medicini za implantate u tijelu, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo. Više o izboru i dostupnosti boja HTPRO PLA Plastike Trček možete vidjeti klikom na ikonu u nastavku.

SAVJETI

Ako printate veće objekte s HTPRO PLA Plastika Trček filamentom, a koji imaju oštre kutove u tlocrtu ti kutovi mogu biti malo deformirani. U tom slučaju je dobra ideja koristiti „brim“ koji će povećati površinu predmeta koji je u kontaktu s podlogom i time smanjiti deformaciju kuteva. Također eksperimentirajte s temperaturom podloge moguće je smanjiti deformaciju modela. Zagrijavajući prvi sloj na 60°C stupnjeva, a zatim sljedeći na temperaturu od oko 55°C stupnjeva. U slučaju stvarno velikih predmeta, dobro je i koristiti ljepilo kojie imamo u ponudi (Dimafix, 3DLAC ili Magigoo).

Za sve ostale upite ili informacije slobodno nam se obratite.
Vaš printer3d team!