Raise3D nastavlja s inovacijama u rješenjima za fleksibilnu proizvodnju

Raise3D nastavlja s inovacijama u rješenjima za fleksibilnu proizvodnju
Raise3D, vodeći proizvođač 3D printera i rješenja za 3D printanje, najavio je značajan rast svog prometa i tržišnog udjela, kako u 3D printerima tako i u prodaji filamenata.

Prema Edwardu Fengu, globalnom izvršnom direktoru Raise3D-a, “Naša izvedba u 2022. naglašava ne samo kvalitetu proizvoda Raise3D-a i dosljedan dobar rad koji obavlja prodajna mreža Raise3D-a, već i strukturnu promjenu koja se događa u proizvodnji nakon pandemije COVID-a, gdje se sada mogu uočiti napori da se smanji ovisnost o udaljenim lancima opskrbe.”

Baš poput brojnih velikih i malih tvrtki u AM industriji, zajednica proizvođača i pojedinaca, Raise3D je bio ponižen zbog utjecaja pandemije na svačije živote i počašćen jer je svojim proizvodnim kapacitetom doprinio podršci medicinske zajednice.

Međutim, tragične posljedice pandemije potvrdile su važnost misije Raise3D-a da ponudi “savršen ekosustav za olakšavanje fleksibilne proizvodnje”, kako je izraženo početkom 2018.

Potvrda važnosti i prilika za redefiniranje proizvodnje kroz implementaciju fleksibilne proizvodnje natjerala je Raise3D da se usredotoči na radnje koje bi mogle još brže osloboditi sav ovaj potencijal.

U početku je trud bio uložen u razvoj najboljeg profesionalnog FFF 3D printera na tržištu, što je postignuto 2018. lansiranjem serije Pro2, što je potvrđeno brojnim nagradama koje je dobio.

Opsežna upotreba serije Pro2 od strane korporativnih korisnika tada je pomogla u prepoznavanju prilika za daljnja poboljšanja, što je početkom 2021. kulminiralo lansiranjem serije Pro3, zajedno s moćnijom verzijom softvera za upravljanje printanjem RaiseCloud.
Raise3D Pro3

S OEE razinom “svjetske klase” i pouzdanošću od 99%, početkom 2022., serija Pro3 omogućila je istraživanju i razvoju Raise3D-a da krene korak dalje u planu tvrtke i usredotoči se na produktivnost 3D printanja. Rezultat je bio lansiranje Hyper FFF™ u studenom prošle godine, koji omogućuje povećanje produktivnosti od oko četiri puta, zahvaljujući novorazvijenom algoritmu aktivnog poništavanja vibracija temeljenom na poznatom otvorenom projektu Klipper. Prije nekoliko dana Hyper FFF™ počeo se nuditi i kupcima serije Pro2, potpuno besplatno za sve već instalirane ili tek instalirane 3D printere, a slična ponuda uskoro će biti dostupna i za E2 i E2CF.

Od lansiranja Hyper FFF™, Raise3D prima i podržava sve veći broj zahtjeva za implementaciju fleksibilnih proizvodnih rješenja, za različite primjene poput proizvodnje šablona i pribora, uložaka, protetike i rasvjete, između ostalog.

Prijelaz profesionalnog FFF-a u proizvodnju također je vidljiv u prodaji filamenata, koja sada raste po stopama koje se ne mogu drugačije objasniti.

Kako bi pravilno podržao prethodno spomenutu rastuću potražnju za fleksibilnim proizvodnim rješenjima, Raise3D sada organizira nova namjenska interna područja i priprema se značajno povećati svoj tim aplikacijskih inženjera. Paralelno, u tijeku je proces prekvalifikacije prodajne mreže, gdje će Raise3D pripremiti odabrane prodavače za podršku kupcima na njihovom AM putu u fleksibilnu proizvodnju. Do kraja ovog procesa Raise3D će djelovati u tri tržišna segmenta:

  • Profesionalni
  • Fleksibilna proizvodnja
  • Industrijski
Segment fleksibilne proizvodnje bit će most između druga dva segmenta; profesionalni, gdje će kupci težiti proizvodnji pojedinačnih dijelova ili vrlo malih serija; i Industrijski, gdje će AM potencijalno biti odabran kao najkonkurentnije proizvodno rješenje bez obzira na veličinu serije.

Kako bi dodatno doprinio ovom procesu tranzicije, Raise3D sada također ima tim u Open Filament Program (OFP) posvećen Hyper Speed i Hyper Core filamentima.

Predvodnici implementacije fleksibilne proizvodnje su uredi za usluge 3D printanja, koji svojim klijentima nude rješenja za premošćivanje proizvodnje i na taj način doprinose predstavljanju potencijala tehnologije i ubrzavaju njezino usvajanje, a mnogi su odabrali Raise3D printere kao njihov izbor.

Jedna od tih tvrtki je GagatAM, koja trenutno ima kapacitet printanja od 50.000 dijelova mjesečno i planira ga povećati na 100.000 dijelova mjesečno. Emil Janevics, izvršni direktor i osnivač GAGAT AM-a, objašnjava njihov izbor Raise3D printera: „S porastom potražnje za industrijskim 3D printanjem, dali smo prioritet pronalaženju strojeva koji bi mogli pružiti visoku točnost i pouzdanost pri printanju materijala kao što su PA-GF, PC-GF i PA-CF. Testirali smo nekoliko marki i Raise3D Pro3 istaknuo se svojim iznimnim softverom RaiseCloud i brzim printanjem bez ikakvih problema. Opremljen robusnim sustavom kretanja, kuglastim vijcima na osi Z i zatvorenim područjem za printanje, bio je savršen izbor za naše potrebe 3D printanja 24 sata dnevno. Brzo unaprijed dvije godine i 80 tisuća dijelova kasnije, naučili smo da nepouzdani stolni 3D printeri više ne mogu zadovoljiti izbirljive kupce koji zahtijevaju visokokvalitetne industrijske dijelove.”

Raise3D smatra usluge 3D printanja ključnim faktorom za uspjeh brzog usvajanja AM-a u proizvodnji, te će uskoro raditi na specifičnoj ponudi za tvrtke u ovom području.

Puno toga se događa, ali još puno toga dolazi.

Kao što je prikazano u ovom videu, Raise3D ostaje predan implementaciji rješenja fleksibilne proizvodnje.

Zadovoljstvo i čast nam je ovakvoj kompaniji koja promiče tehnologiju 3D printanja na još veću razinu kao što je Raise3D biti Expert Reseller te se veselimo daljnjoj suradnji. A za vas koji želite doznati više informacija o Raise3D kompaniji kao i njihovim 3D printerima te ostalim proizvodima možete pogledati njihovu službenu stranicu.

Vaš Printer3D Tim.