Stiže nova Raise3D Pro3 serija!

Stiže nova Raise3D Pro3 serija!

Raise3D Pro3

Raise3D je najavio najnoviju seriju 3D printera pod nazivom Pro3. Pro3 serija je visoko razvijen 3D printer za svoj segment tržišta, a najveći naglasak je na poboljšanjima u cilju brze izrade manjih serija krajnjih proizvoda, alata, dodatnih dijelova i slično.

Varijante

Pro3 serija sadrži dva 3D printera s dvostrukim ekstruderom:

  • Pro3 – Radni volumen od 300 x 300 x 300 mm
  • Pro3 Plus – Radni volumen od 300 x 300 x 605 mm

Ova serija je po dizajnu i karakteristikama duhovni nasljednik nagrađivane Pro2 serije. Pro3 serija usporedno s Pro2 dolazi s poboljšanom sveukupnom iskoristivošću i konstantnosti kvalitete printanja na razini industrijske kvalitete, što ovu seriju čini najboljim izborom za bilo koju vrstu korisnika u fleksibilnoj i maloserijskoj proizvodnji.

Mogućnosti materijala

U pogledu kompatibilnosti materijala, Pro3 serija ima najširu mogućnost u ovoj kategoriji 3D printera. Sve materijale koji se ekstrudiraju do 300°C je moguće isprintati, a to uključuje: PLA, PETG, ABS, HIPS, PC, TPU, TPE, PA, ASA, PP, PVA, s staklenim vlaknima, s karbonskim vlaknima, Metal Fill i Wood Fill, između ostalih. Korisnici mogu očekivati vrhunsku kvalitetu pri korištenju i vlastitih Raise3D filamenata, ali je, kao i prethodnik, otvorenog tipa za filamente treće stranke koju odobrava Open Filament Program.

Pro3 serija printera je vrlo intuitivna za korištenje, a kao i ostali 3D printeri Raise3D proizvođača kompatibilna je s vrlo inteligentnim i korisnim softverima kao što su ideaMaker Slicer, ideaMaker Library za skidanje profila za određene materijale te RaiseCloud upravljačkim softverom.

Glavne nove značajke

Izmjenjivi Hotend-i

Pro3 serija je opremljena s printerskom glavom s dva ekstrudera što dozvoljava printanje velikog raspona filamenata a ujedno smanjuje zaštopavanje i omogućuje pristupačnu demontažu i zamjenu komponenti, što smanjuje vrijeme zastoja 3D printera. Novi sustav izmjenjivih hotend-a je idealan za korisnike koji često moraju mijenjati između abrazivnih i neabrazivnih materijala koji zahtijevaju različite vrste mlaznica, ili za korisnike koji žele printati na večim brzinama pa im trebaju mlaznice različitih veličina. Dizajnirani su sa mehanizmom na zaključavanje koji ne treba alate, a svaki hotend se zasebno prepoznaje kako bi se moglo pratiti vrijeme uporabe svake različite mlaznice.

Automatsko niveliranje

Dok je Pro2 serija dolazila tvornički kalibrirana koja je zahtijevala minimalni ili nikakav trud oko kalibracije, Pro3 serija ide korak naprijed i donosi Automatsko niveliranje podloge. Nova značajka je bitan alat za one korisnike s proizvodnom namjenom koji žele implementirati preventivni program održavanja kako bi garantirali kvalitetu svojih printanih dijelova. Automatsko niveliranje minimizira vrijeme potrebno za kalibraciju podloge, a s time i povećava proizvodnost

Upravitelj protoka zraka

Ovaj uređaj se nalazi na pozadini printera, što poboljšava raspršivanje topline i cirkulaciju zraka, a s time stvara stabilnu atmosferu u radnom prostoru. Opremljen s HEPA filterom, ima sposobnost filtriranja i čišćenja zraka unutar komore. Dok god vrši operacija unutar preporučenog temperaturnog spektra, Upravitelj protoka zraka osigurava stabilnost temperature u komori, što se prenosi u bolju ponovljivost visoko kvalitetnih rezultata neovisno o vanjskim uvjetima.

EVE pametna asistencija

Pro3 serija ima ugrađen sustav pametne asistencije pod nazivom EVE. Slično standardnim 2D printerima, EVE asistent može voditi korisnike za precizno lociranje i rješavanje problema koji mogu utjecati na završnu kvalitetu. Također, ima i funkciju koja analizira iskorištenost printera i korisniku šalje podsjetnike na određene periode održavanja. Raise3D je prva tvrtka koja je uvela ovakvu značajku, što dovodi iskoristivost profesionalnih 3D printera do nove razine.

Ostala poboljšanja

  • Fleksibilna radna podloga koja omogućuje efikasno uklanjanje 3D isprintanih modela
  • Krutost vodilica Z-osi je povećana za 75% što povećava sveukupnu stabilnost
  • Automatska detekcija otvorenih vrata zaustavlja proces printanja i nastavlja kada se vrata zatvore.
  • Sustav oporavka od gubitka struje druge generacije, sprema status printanja u slučaju nestanka struje i nastavlja isti proces na mjestu gdje je stao nakon povratka struje
  • Lagani kabel s digitalnim očitavanjem temperature
  • HD kamera s visokom kvalitetom slike i senzitivnost na svjetlost

Tehničke karakteristike

Pro3Pro3 Plus
Radni prostor:Jedan ekstruder:

300 x 300 x 300 mm

Dva ekstrudera:

255 x 300 x 300 mm

Jedan ekstruder:

300 x 300 x 605 mm

Dva ekstrudera:

255 x 300 x 605 mm

Veličina 3D printera:620 x 626 x 760 mm620 x 626 x 1105 mm
Tehnologija printanja:FFF
Sustav printerske glave:Dvostruka glava s elektronskim sustavom podizanja
Promjer filamenta1.75 mm
Korak u XYZ smjerovima0,78125; 0,78125 ; 0,078125 mikrona
Brzina printanja30 – 150 mm/s
Radna podlogaFleksibilna čelična podloga s BuildTak naljepnicom
Max. Temp. Podloge120 °C
Grijana podlogaSilikonska
Niveliranje podlogeMesh niveliranje s detekcijom ravnosti
Senzor isteka filamentaDa
Podržani materijali:PLA/ ABS/ HIPS/ PC/ TPU/ TPE/ PETG/ ASA/ PP/ PVA/ PA/ Glass Fiber/ Carbon Fiber/ Metal Fill/ Wood Fill
Visina sloja0,01 – 0,25 mm

 

Promjer mlaznice0,4 mm (dostupni 0,2/ 0,6/ 0,8/ 1,0 mm)
Max. Temp. mlaznice300 °C
PovezivostWi-Fi, LAN, USB, kamera
Glasnoća< 55 dB prilikom printanja
Radna temperatura okoline15-30°C , 10-90% relativne vlažnosti bez kondenziranja
Temperatura skladištenjaOd -25 °C do +55 °C , 10-90 % relativne vlažnosti bez kondenziranja
FilterHEPA 13 s aktivnim ugljenom
Težina printera52,5 kg61,15 kg
Težina paketa76,6 kg87,45 kg
Napajanje100 – 240 V AC, 50/60 Hz 230 V

24 V DC, 600 W

SoftveriideaMaker
Podržane datotekeSTL/ OBJ/ 3MF/ OLTP
Podržani OSWINDOWS/ macOS/ Linux
Ekran7 – inčni osjetljiv na dodir
MrežaWi-Fi, Ethernet
Osiguranje od gubitka strujeDa
Rezolucija ekrana1024 x 600 pix
Kontrola pokretaAtmel ARM Cortex-M4 120 Mhz FPU
PLCNXP ARM Cortex-A9 Quad 1 GHz
Memorija1 GB
Flash memorija8 GB
OSUgrađeni Linux
Ulazi2 x USB 2.0, 1 x Ethernet ulaz

 

S ovime završavamo najavu Raise3D Pro3 serije 3D printera. Ako Vas zanima više o Raise3D proizvodima, pretražite našu ponudu preko linka na dnu stranice.

Pratite našu stranicu za buduće novosti!